Pech v sezoně 2016 na voze PORSCHE

Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 5.4.2016

EuroOil – invelt team se po čtyřech sezonách s úspěšným vozem MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo rozhodl udělat změnu a v roce 2016 startovat v Mistrovství ČR s vozem PORSCHE 911 typ 997-GT3 podle nového předpisu, který toto umožňuje.



Team musel zakoupit správný vůz, aby jej mohl přestavět podle předepsané homologace pro skupinu GT a k tomu i sériový automobil pro tréninkové jízdy. Všichni jsme si byli vědomi toho, že tato změna vozu nebude jednoduchá jak pro jezdce, tak pro mechaniky i finančně a časově, ale že to bude pro všechny včetně sponzorů a fanoušků, obrovské zpestření, popularita a nová motivace.

„Zároveň si uvědomujeme, že V. Pech jun s P. Uhlem po téměř 20-ti letech strávených ve vozech s turbo motorem a pohonem 4 kol, usednou do speciálu s jen zadní hnanou nápravou a daleko vyšším výkonem a svými zkušenostmi, soutěžáckým citem a velkou zodpovědností se budou muset poprat s touto zásadní změnou,“ říká V. Pech sen..

Přestavba soutěžního a tréninkového PORSCHE začala prakticky již na konci loňského roku a celý team věděl, že nebude jednoduché vše stihnout do první soutěže, kterou je Rallye Šumava na konci dubna.

Porsche typ 997-GT-3 může být upraveno tak, aby jeho atmosférický motor o objemu 3800cm3 nepřesáhl výkon 428 koní. Aby se tento výkon přenesl na vozovku, má na zadní nápravě pneu o rozměru 295/18“, zatímco na přední 235/18“. EuroOil – invelt team, celý vůz rozebral, vevařil do prázdné karoserie výztužný a bezpečnostní rám, z celé karoserie odstranil vodním paprskem veškerou původní barvu a vše celé opatřil novým bílým lakem. Do takto připravené karoserie se nyní montuje zpět elektrická instalace, upravené nápravy, změněné tlumiče, sekvenční převodovka, motor, spec. bezpečnostní výplně dveří, ochranné lyžiny podvozku atd.. Všichni pracují s obrovským nasazením, aby se auto stihlo včas dokončit a oživit. Potom je potřeba jej řádně zhomologovat, přihlásit a začít seřizovat a testovat.

„Prakticky stále nevíme co můžeme od takového speciálu očekávat, přestože s tréninkovým PORSCHE jsme s Petrem najeli první kilometry. Až na Rallye Šumava budeme skutečně vědět, jak na tom jsme v porovnání s konkurencí. Pro mne s Petrem je to obrovské lákadlo a výzva. Ale teď všichni moc makáme, abychom to stihli,“ říká V. Pech jun..

EuroOil Cepro Invelt Standox Acerostar Castrol Allianz